Hoger in Google

Hoger in Google met je website, Betalen voor Adwords of zelf je zoekwoorden optimaliseren?

 

Hoger in Google wie wil dat nou niet?

 

 

Google Ranking

De ranking van Google bepaald op welke positie jouw website komt te staan in de zoekresultaten. het optimaliseren van je teksten is daarom zeer belangrijk om de vindbaarheid van je website te verbeteren en zo een hogere positie in Google te krijgen. Verder is het natuurlijk erg belangrijk dat andere websites door middel van een backlink verwijzen naar jouw website en andersom.

Backlinks

Wanneer een andere website met een link naar jouw website verwijst dan spreken we over een backlink. Dit zou je kunnen vergelijken met een stem op jouw website. Hoe meer stemmen hoe meer waarde er door de zoekmachines toegekend word aan jouw website, hierdoor wordt je positie bij de zoekresultaten dus verhoogd. Uiteraard moet je wel rekening houden met het soort backlinks dat je hebt. Backlinks van bijvoorbeeld een web directory (site met alleen maar links zonder specifieke inhoud) zijn minder waardevol dan backlinks van een online magazine of bijvoorbeeld van Betrouwbaarkopen.nl

deze websites hebben namelijk meer autoriteit en daarom zal dat meer linkwaarde doorgeven.

Backlinks hebben de grootste invloed binnen het algoritme dat de ranking in Google bepaald. Daarom is het belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden om zo je vindbaarheid in Google snel te verbeteren.

Product omschrijving / Adwords

Een grote fout die nog steeds vaak gebruikt wordt door webshophouders is simpelweg de beschrijving van het aangeboden artikel klakkeloos te kopiëren van bijvoorbeeld de leverancier of nog erger van een concurrent die het zelfde artikel verkoopt. De naam van je product heeft voor Google dan geen waarde en zal nooit op de eerste pagina komen te staan.

Google houdt van teksten maar dan wel van unieke teksten en het liefst met hier en daar een anchor-tekst. Wat houd anchor-tekst in? De anchor-tekst wordt gevormd door zichtbare letters en woorden in een hyperlink. Dit betekend dat de anchor-tekst zichtbaar is en de URL van de pagina waarnaar de hyperlink verwijst dat juist niet is. Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn bekijk hieronder maar eens een voorbeeld:

Als een webshop bij ons aangesloten is dan zal dat de vindbaarheid in Google ten goede komen door bijvoorbeeld de backlinks.

De zin hier boven bevat 2 stukken anchor-tekst ons is de anchor-tekst die verwijst naar www.betrouwbaarkopen.nl en backlinks verwijst naar de pagina  https://www.betrouwbaarkopen.nl/tips-voor-webshophouders/

 

Nu gaan we weer verder met de product omschrijving;

Met je zoekwoorden op de eerste pagina van de zoekmachines.

Zoals ik hierboven al vermeld heb, zorg dat je uniek bent in de omschrijving van je product.

Pas de tekst aan zodat het niet te veel gelijkenis vertoont met die van de fabrikant of concurrent.

Laat de naam van het product (zoekwoord) ook een paar keer voor komen in die omschrijving en dan bijvoorbeeld met een anchor-tekst erbij. Google houdt van teksten maar wel van unieke teksten, niet uniek is altijd onderaan!

de juiste productomschrijving

 

ALT-Tekst / Tag

 

Geef je afbeeldingen een Alt-tekst.

ALT-teksten vul je in als titel van een afbeelding dit geeft een samenvatting van wat er te zien is op de betreffende afbeelding. De Alt-tekst / Tag is erg belangrijk voor zoekmachines dit bevat namelijk extra informatie omdat zoekmachines de afbeelding niet kunnen lezen. (want Google houdt van tekst)

 

Je kan het beste je afbeelding een naam geven vóór dat je deze upload naar je site.

Bijvoorbeeld je afbeelding “5 delige pannenset.img” krijgt dan als Alt-tekst: 5 delige pannenset.

Betrouwbaarkopen.nl staat bovenaan op de 1e pagina van google met de zoekwoorden:

  • Betrouwbaar kopen via internet
  • Betrouwbaar kopen op internet
  • Gecontroleerde webwinkels
  • Betrouwbaar kopen

Uiteraard worden de bij ons aangesloten webwinkels ook beter gevonden als er gezocht word op producten die betrouwbare webshops aanbieden.

Wilt u ook een hogere positie in Google met uw webwinkel?

Meld u dan aan via het aanmeldformulier en laat uw webwinkel controleren en promoten door ons!

Hoger in Google door Betrouwbaarkopen.nl

× Stel je vraag via Whatsapp