Leuker online shoppen

Leuker Online shoppen met deze tips!

 

  1. Gebruik je gezonde verstand.

Let op wanneer iets te goed lijkt om waar te zijn, dan is dat ook meestal zo. Zie je bijvoorbeeld de nieuwste iPhone of spelcomputer voor slechts € 180,00 terwijl deze bij andere verkopers € 550,00 kost dan is er waarschijnlijk iets niet in de haak. Kijk of je telefonisch contact op kan nemen met de webshop of eventueel het artikel achteraf kan betalen, check de contact / bedrijfsgegevens op juistheid. Kortom: ga niet in op aanbiedingen die er onbetrouwbaar uitzien.

 

  1. Vergelijken.

Ben je op zoek naar kortingen en aanbiedingen voor de beste deal? Er zijn websites die deze beste deals vergelijken. De website vergelijkt dan bij meerdere sites de prijs en je aankoop kan je dan direct vanuit de vergelijkingssite doen, alleen worden vaak niet alle websites meegenomen in de vergelijking. Ga daarom niet meteen af op de vergelijking van één website maar check bijvoorbeeld meerdere vergelijkingssites voor een completer beeld. Raadzaam is ook om de Webshop rechtstreeks te bezoeken om te kijken naar de beste deals.

 

  1. Korting.

Soms krijg je bij webwinkels tijdens het afrekenen de mogelijkheid om een kortingscode in te voeren. Deze codes zijn onderdeel van een actie of worden meegegeven aan vaste klanten. Als je geen kortingscode hebt dan kan je soms toch gebruikmaken van die korting. Op sommige websites staan namelijk deze codes vermeld. Google maar eens op “kortingscode” samen met de naam van de webshop, de codes die je dan vindt werken niet altijd natuurlijk maar het is het proberen waard toch?

 

  1. Kopen bij buitenlandse webwinkels.

Wanneer je iets bij een buitenlandse webwinkel koopt houd er dan rekening mee dat het product mogelijk ingevoerd moet worden in Nederland. Vooral wanneer je een duurder product koopt bij een webwinkel buiten de EU. De kans is aanwezig dat je pakketje wordt gecontroleerd door de douane. Als dit gebeurt, moet je invoerheffing en Btw betalen. Je bent verplicht Btw te betalen over producten die duurder zijn dan 22 euro, voor invoerrechten ligt deze grens op 150 euro. Als deze belastingen niet van tevoren betaald zijn, wat vaak het geval is moet je ze achteraf betalen aan de postbode (meestal contant). Ook zullen er dan inklaringskosten gerekend worden. Houdt hier dus rekening mee anders zal je voordelige aankoop toch nog duur worden!

Betrouwbare en gecontroleerde webwinkels vind je op www.betrouwbaarkopen.nl

× Stel je vraag via Whatsapp