webwinkel keurmerk

Keurmerk voor webwinkels

Wel of geen Keurmerk voor je Webwinkel?

Wat is het voordeel van een Webshop Keurmerk? Het geeft een stukje betrouwbaarheid naar de consument!

Meld ook jouw webshop aan voor slechts € 35,00 per jaar.

Webwinkel aanmelden…

Een webshop keurmerk hoeft niet duur te zijn!

 

Wat is het nut van een keurmerk voor webwinkels?

bedenktijd

De meningen zijn hier nogal over verdeeld.

Als je een webshop hebt met vaste klanten dan zal het voor die klanten echt niets uitmaken of je nu wel of niet bij een Keurmerk aangesloten bent. Maar werk je alleen maar met vaste klanten? Nee toch? Of wel? Wat als die vaste klanten nu eens wegblijven omdat ze elders terecht kunnen voor de zelfde service maar bijvoorbeeld voordeliger? Klanten komen en gaan (vroeg of laat) zo is het nu eenmaal!

Een keurmerk is eigenlijk een soort controle van jouw webwinkel die aangeeft dat je met jouw shop aan de wettelijke eisen voldoet, op een groot aantal van die eisen wordt streng gelet en op sommige eisen wat minder streng door bepaalde keurmerkinstanties.

Verder geeft een webwinkel keurmerk uiteraard geen 100 % garantie dat je bij de betreffende webshop nooit problemen zal kunnen krijgen het blijft natuurlijk een moment opname. Mocht er toch een geschil ontstaan dan kan je (meestal) met bemiddeling van de keurmerkinstantie de klacht met de webwinkelier proberen op te lossen, mocht dat niet baten dan kan je via het keurmerk naar een geschillencommissie verwezen worden, hieraan zijn vaak wel kosten verbonden.

Bepaal voor je eigen of het wel of niet zinvol is om je bij een keurmerk aan te sluiten. Kijk; Bol.com heeft ook een (duur) keurmerk en heeft een bekend bedrijf als Bol dat nodig? Verder zijn er ook voordeliger keurmerken van +/- € 100,00 per jaar en die kosten kun je misschien wel terugverdienen als je omzet d.m.v. dat keurmerk bijvoorbeeld zelfs maar met 1 % zal stijgen.

Hoe herkenbaar een logo van een bepaalde keurmerken bij jou ook is, bij consumenten zijn de keurmerken vaak veel minder bekend dan bij de webwinkeliers. Consumenten vinden een alternatief voor een keurmerk vaak al voldoende. Alle keurmerken zijn verschillend maar één ding garanderen ze allemaal, en dat is dat je er tijd en geld aan kwijt bent!

En Betrouwbaarkopen.nl?

Betrouwbaarkopen.nl is anders dan een keurmerk maar dat betekent niet dat elke webshop zomaar op onze website komt te staan, wij controleren elke webwinkel die zich bij ons aanmeld net zoals dat bij een keurmerkinstantie zal gebeuren.

Wij kijken naar de betrouwbaarheid en de wettelijke regelgeving, uiteraard moeten de bij ons aangesloten webwinkels aan een aantal belangrijke eisen voldoen zodat klanten een beroep kunnen doen wanneer ze klachten hebben of iets retour willen sturen.

Ook het stukje garantiebepalingen, contact en adresgegevens inzien en zeker weten dat zij met een echt bedrijf te maken hebben en niet met zomaar één of andere handelaar zijn punten waar wij heel streng op letten.

betrouwbare webwinkels vind u op betrouwbaarkopen.nl

Als wij het niet vertrouwen blijf er dan maar weg!

 

 

Verder zijn er natuurlijk de grote prijsverschillen van de keurmerken onderling die kunnen liggen tussen de € 75,00 en de € 1200,00 per jaar en bij een aantal keurmerken betaal je zelfs premie die afhankelijk is van je jaaromzet, dit kan dus aardig oplopen.

Een Keurmerk te duur maar wil je toch een meerwaarde voor jouw webshop?

Meld jouw Webshop aan op Betrouwbaarkopen.nl voor een eerlijke en vakkundige controle.

Bij betrouwbaarkopen.nl word je Webshop gecontroleerd en gepromoot voor € 35,00 per jaar!

Keurmerk voor webshop
Webwinkel aanmelden…
× Stel je vraag via Whatsapp